Top
Image Alt

În jurul mesei. Idei pentru bucătăria ta

Inima casei e bucătăria. Nu doar pentru că dragostea trece prin stomac, ci pentru că acolo, în jurul mesei calde, e locul de întâlnire cu cei dragi. Croiala spațiului care vă adună împreună e deja pregătită în apartamentul tău din Royal Town. Îți rămâne doar să o îmbraci printr-o amenajare inspirată. Ca să-ți fim de ajutor, am pregătit deja o mână de soluții. Sunt puține lucruri mai plăcute decât cafeaua de la prima oră servită într-un decor care nutrește pozitivism și calm.

1. Spațiul de servire a mesei

Când vine vorba de familie, „împreună” rămâne cuvântul preferat. Nu mereu îl vedem transpus în realitate, dar putem construi cu grijă spațiul care îi reunește pe cei dragi. Poți așeza în centrul încăperii masa spre care cei mici vor alerga când îi anunți că cina-i gata. O altă variantă este să o poziționezi în colțul camerei, înconjurată de băncuțe cu perne. Nu uita, însă, că nu îți dorești doar un spațiu estetic, ci și unul practic. Scaunele înalte, de pildă, pentru o familie cu copii pot da bătăi de cap.

2.Sistemul de iluminat

Clasic, sofisticat sau rustic? O bucătărie poate lua orice formă, însă linia trebuie să fie unitară și în privința sistemului de iluminat. De obicei, spațiul de gătit necesită cea mai multă lumină din bucătărie. Lustrele suspendate, de tip scandinav, sunt în ultima vreme în tendințe. Prin faptul că grupează mai multe becuri într-o singură zonă devin eficiente și, prin stilul lor modern, conturează spațiul cu impact.

3. Compartimentarea mobilierului

Gătitul poate fi o provocare. Însă ca organizarea obiectelor în bucătărie nu-i nimic mai solicitant. Asta dacă nu te ajută mobilierul. Gospodinele știu mai bine valoarea unui sertar vertical în bucătărie și a soluțiilor inteligente când vine vorba de compartimentat. Organizarea spațiilor de stocare e unul dintre cele mai mari atuuri ale mobilei de bucătărie. Te sfătuim să pui pe primul loc această funcție, pentru un aspect aerisit și ordonat.

4. Integrarea electrocasnicelor

Designul electrocasnicelor excelează. Construite cu un aspect tot mai modern și într-o gamă tot mai largă, obiecte precum frigiderul sau mașina de spălat vase sunt astăzi mult mai ușor de integrat. Cu toate acestea, nimic nu salvează mai mult spațiu precum continuitatea. De aceea, cea mai practică soluție este camuflarea lor în spatele mobilei. Așa obții un decor simplu și un efect vizual unitar.

5.Accesorii

Dacă ar fi să ne luăm după funcțiile sale, bucătăria e încăperea care îți influențează starea din start. De la cafeaua din zori până la timpul alocat pregătirii mesei și servirii ei, modul în care o amenajezi își va lăsa amprenta asupra ta. Tocmai de aceea credem că detaliile contează. Un mesaj pozitiv agățat deasupra mesei sau niște vase care îți aduc zâmbetul pe chip sunt genul de inițiative care îți fac ziua puțin mai luminoasă. Bucuria vine din lucrurile simple, iar o parte dintre ele sunt la îndemâna ta.
Masa în familie e, în cele din urmă, ritualul casei tale. Prin urmare, alăturați-vă ideile legate de amenajare pentru ca spațiul să fie pe gustul tuturor. Azi, creionați-vă viitorul adunați la masă. Curând, veți culege rodul acestor momente la prima voastră cină din bucătăria ta, la Royal Town.

Call Now Button