Top
Image Alt

Feminin sau masculin în amenajare. Calea potrivită pentru apartamentul tău

În privinţa designului interior, stereotipia genurilor pare deja poveste. La o primă vedere, pare că am depăşit de multă vreme tendinţele conservatoare care trasau linia de demarcaţie între bleu şi roz. Da, dacă ne referim strict la camera copiilor, lucrurile par să se schimbe. Dacă extindem analiza, însă, e evident că diferenţele dintre genuri continuă sub multe forme, în materie de design interior.

Femininatea şi masculinitatea au propriile formele de expresie. Cu toate că ne-am obişnuit să le identificăm în special după culoare, sunt mult mai multe subtilităţi care depăşesc acest etalon. Formele, texturile, accesoriile poartă personalităţi din care poţi desprinde cu uşurinţă genuri. Sunt indicii pe care i-am moştenit din cele mai îndepărtate vremuri: trăsături care ne-au format să percepem diferit femininul de masculin şi pe care, mai apoi, le-am integrat în îmbrăcăminte, stil şi décor.

Urmează calea de mijloc

Ca în multe alte privinţe, echilibrul este răspunsul şi în cazul distribuirii genurilor în sfera designului interior. Da, feminitatea şi masculinitatea se pot întâlni în acelaşi spaţiu. Nu este doar o marcă e echităţii pentru cupluri, ci şi o modalitate de a armoniza vizual apartamentul tău.

Cum stabileşti, prin urmare, echilibrul? Alegând diversitatea prin forme, texturi, accesorii şi culori. Cu siguranţă e uşor sesizabilă diferenţa dintre dantelă sau catifea şi piele. Am şti să îi asociem fiecăreia un gen, fără să ne gândim prea mult. Asemenea texturilor, corpurile de mobilier pot aduce şi ele un aer feminin sau, dimpotrivă, masculin în încăpere. Stilul industrial, de pildă, prin unghiuri drepte şi forme plane, ne duce cu gândul la masculinitate. Nu acelaşi lucru îl putem spune despre un mobilier clasic, definit prin forme curbate şi culori neutre pline de rafinament.

Îmbinarea celor două tipuri de amenajare presupune, prin urmare, atenţie la detalii. Asigură-te că eviţi urmarea unui singure direcţii în privinţa genului care va caracteriza amenajarea ta. Esteticul, în cele din urmă, e definit de moderaţie şi armonie. Bucură-te de echilibru la Royal Town, în apartamentul tău.

Call Now Button