Top
Image Alt

Apartamentul monocromatic. Eleganţa nu cere prea mult

De la “cu cât mai colorat, cu atât mai bine“, drumul tendinţelor în design se-ndreaptă, mai degrabă, către “mai mult cu mai puţin“. Tot mai mulţi proprietari se conving că un apartament le poate avea pe toate mizând pe simplitate. Dar cât de departe poate merge, până la urmă, minimalismul? Până la monocromatică, s-au convins unii  – folosirea mai multor tonuri ale unei singure culori. Contrar aşteptărilor, nimic din toate acestea, însă, nu tinde să devină monoton.

Apartament monocromatic poartă un aer rafinat fără prea mult efort. Printre primele avantaje stă unitatea. Nuanţele similare creează un decor omogen în care fiecare obiect se integrează cu uşurinţă în peisajul larg pe care îl formează spaţiul. Monocromia permite, totodată, conturarea unor încăperi cu personalităţi diferite. Te poţi bucura de o cameră luminoasă şi blândă dacă alegi tonuri de alb şi, în general, tonuri neutre. În schimb, dacă ai prefera o încăpere dinamică şi plină de esenţă, nuanţa de plecare ar putea fi, de exemplu, royal blue.

Un spaţiu plin de substanţă

Te întrebi de unde îşi ia substanţa un apartament monocromatic? Din texturi, ar fi o parte din răspuns. Aplicate pe diverse materiale, aceleaşi culori au efecte diferite. Draperia beige nu va avea nimic de-a face cu lemnul care împarte aceeaşi nuanţă. Pe de altă parte, patternurile sunt şi ele o altă explicaţie. Formele oferă un alt potenţial culorii, astfel încât monotonia nu va deveni un neajuns.

Armonia vizuala e ceea ce căutăm, în fond, la orice spaţiu. Monocromatica pare să ne ghideze în aceeaşi direcţie, dar pe un drum mai scurt. În plus, când locuieşti la Royal Town, rafinamentul se regăseşte déjà în amenajarea spaţiului comun care îţi înconjoară locuinţa. Rămâne doar să aduci aceeaşi tendinţă în apartamentul tău, în cuibul de acasă, unde simplitatea este cheia, pentru că eleganţa nu are nevoie de prea mult.

Call Now Button