Top
Image Alt

Cum menţii o relaţie bună cu vecinii când locuieşti la bloc?

Suntem fiinţe sociale. Vrem sau nu, relaţiile cu cei din jurul nostru ne influenţează starea. E  déjà evident că regula se aplică în cazul membrilor familiei şi a prietenilor apropiaţi, dar cum rămâne cu vecinii? Atunci când locuieşti la bloc, felul în care relaţionezi cu ei capătă importanţă mai mult decât îţi închipui. Armonia trece dincolo de graniţa uşii tale, iar a o păstra depinde şi de tine. De unde să începi? Ţi-am pregătit câteva sfaturi pentru menţinerea unei relaţii bune cu cei ce locuiesc în apropierea ta:

Respectă regulile comune

Poţi cunoaşte un om înainte de a face cunoştinţă cu el. Nimic nu spune mai multe despre o persoană decât comportamentul. Un vecin gălăgios, lipsit de interes în a respecta orice regulă comună face o proastă impresie încă de la început. Asigură-te că nu eşti tu acela. Liniştea, atenţia faţă de ceilalţi şi faţă de spaţiile comune sunt lucruri apreciate de toţi locatarii şi devin primii paşi siguri în crearea unei relaţii bune cu vecinii.

Grija faţă de spaţiului comun

După cum propriul tău apartament îţi defineşte stilul de viaţă, spaţiul comun al unui bloc de locuinţe reflectă implicarea locatarilor. Chiar dacă nu te ocupi în mod direct de întreţinerea zonei comune, eşti dator să îl respecţi împreună cu vecinii tăi. Asigură-te că nu îngreunezi munca celor care se ocupă de curăţenie – nu arunca ambalaje sau mucuri de ţigară, atunci când duci gunoiul verifică să nu laşi deşeuri în urmă şi respectă bunurile comune de pe casa scării.

Fii tu vecinul pe care ţi-ai dori să îl ai

Primul pas spre o relaţie armonioasă cu vecinii tăi este simplu – tratează-i la fel cum ţi-ai dori să fii tratat. Chiar dacă nu îţi doreşti să legi o prietenie strânsă cu ei, e uşor să faci mici gesturi care să vă consolideze relaţia – salută, mulţumeşte şi începe mici conversaţii atunci când ai ocazia. S-ar putea ca, în timp, să vă descoperiţi interese comune şi subiecte de discuţie care să vă facă plăcere.

Ocaziile de a construi o relaţie bună cu vecinii sunt chiar mai multe atunci când locuieşti în ansamblul Royal Town. Spaţiile verzi comune, locul de joacă pentru copii şi aleile pietonale sunt tot atâtea posibilităţi de socializare. În apartamentul tău din Copou viaţa este mai tihnită. Şi pentru tine, şi pentru vecinii tăi.

Call Now Button