Top
Image Alt

Cu sau fără covor în living

Buturuga mică răstoarnă carul mare – aşa e şi în amenajare, uneori. Elemente de decor aparent neînsemnate îşi pun amprenta puternic în aspectul larg al unei încăperi. Covorul este unul dintre ele. Considerat mai degrabă un accesoriu, el devine de multe ori un element central în living. Dacă te hotărâşti să integrezi unul şi în apartamentul tău, e important să ştii să îl alegi pe cel potrivit. Aşadar, de ce ar trebui să ţii cont?

Spaţiul potrivit

În orice living şi-ar putea găsi locul un covor? Am tinde să spunem că nu, în special în cazurile în care acesta mai mult încurcă decât pune în valoare spaţiul. Nu ai nevoie de un covor care împiedică deschiderea uşilor sau care îngreunează mersul într-o porţiune a camerei mult frecventată.

Dacă totuşi consideri că acesta ar putea pune în valoare livingul apartamentului tău, dimensiunile lui sunt primul considerent pe care te sfătuim să îl ai în vedere. De cele mai multe ori, un covor de dimensiuni mari este mai potrivit decât unul mic. Poate cel mai inestetic efect pe care îl poţi crea în caz contrar este să aşezi covorul sub jumătate din mobilier – excepţie fac doar canapeaua şi fotoliile.

Îţi recomandăm să ţii cont de aceeaşi regulă dacă intenţionezi să îl aşezi sub măsuţa de cafea – decât un covor prea mic, care nu cuprinde toate cele patru picioare ale mesei, mai bine o podea fără covor.

Aspect şi întreţinere

După ce ai stabilit dimensiunile covorului pe care îl cauţi, poţi trece la alegerea aspectului. Dacă livingul tău este spaţios şi luminos, covorul ar putea fi pata de culoare de care e nevoie în încăpere. Te poţi orienta spre un pattern, dar nu înainte de a analiza textilele care fac deja parte din amenajare. Nu ai vrea, de exemplu, ca florile de pe draperie să concureze vizual cu cele de pe covor. Pentru a evita astfel de situaţii, poţi opta pentru un covor simplu, monocrom.

Dincolo de armonia cu obiectele din jur, ţine cont şi de aspectul practic. Nuanţele mai deschise vor fi întotdeauna mai greu de întreţinut, iar alegerea covorului trebuie făcută cu şi mai mare grijă în cazul în care ai animale de companie. Dacă e şi cazul tău, te sfătuim să eviţi covoarele foarte pufoase sau cu franjuri – sunt cele care se încarcă cel mai uşor cu blană şi, implicit, cele care pot fi confundate uşor cu o jucărie atractivă de către patrupedul tău. În schimb, covoarele din iută sau cu fir sintetic sunt mult mai simplu de curăţat.

Call Now Button