Top
Image Alt

Cum aduci lumina în apartamentul tău?

Tendinţele sunt trecătoare. Decorul ales acum doi ani s-ar putea să nu te mai inspire, iar culorile pe care le iubeai odată parcă nu îşi mai găsesc locul în lista preferinţelor. În amenajare, însă, rămân întotdeauna şi câteva constante care indiferent de vremuri îşi păstrează importanţa lor.

Lumina e una dintre ele. E ceva plăcut în a lăsa soarele să-ţi locuiască încăperea şi, atunci când nu-i posibil, să îi asiguri un înlocuitor. În apartamentul pe care ţi l-am pregătit la Royal Town, lumina îţi e oaspete întotdeauna prin ferestrele generoase care fac loc razelor. Dacă poţi amplifica şi mai mult efectul? Răspunsul este da – poţi lumina şi mai mult spaţiul de acasă, iar mai jos ţi-am pregătit câteva căi:

  1. Amplifică lumina naturală

Ferestrele largi sunt, pe bună dreptate, o binecuvântare. Sunt însă şi câteva secrete care te ajută să te bucuri de potenţialul lor. Perdelele diafane, de exemplu, sunt mult mai prietenoase cu lumina decât cele cu ţesătură deasă. Dacă totuşi le preferi pe cele din urmă, ar fi indicat să le poţi aduna în lateral pe parcursul zilei, pentru a permite luminii să pătrundă în interior.

  1. Alege nuanţe deschise

Lumina din încăpere e mereu influenţată de nuanţa pe care o alegi pentru decor. Tonurile feminine îţi vor aduce în casă o lumină caldă, iar cele masculine, dimpotrivă, vor aduce o lumină rece. Indiferent de varianta pentru care optezi, e important să alegi culori de o intensitate redusă. Cele puternice, foarte saturate, vor diminua efectul luminos.

  1. Foloseşte suprafeţe care reflectă lumina

Poate fi o oglindă, o suprafaţă metalică sau una lucioasă – integrate în amenajare, vor reflecta lumina şi o vor amplifica în încăpere. S-ar putea deci, ca oglinda din living să capete şi rol practic, nu doar pur estetic, sporind lumina în interior.

  1. Utilizează trei surse de lumină

E nevoie de trei surse de lumină artificială pentru o cameră luminoasă, spun specialiştii: lumina de bază aplicată pe tavan, lumina de birou sub formă de lampă şi luminile decorative: o aplică sau poate nişte lumănâri. Prin urmare, acum ştii cum poţi compensa lipsa soarelui pe timp de seară. Camerele luminoase au şi ele secretele lor.

Lumina vine din interior, ne-am obişnuit să spunem. Poate că aşa e şi acasă, în apartamentul tău, atunci când ştii să iei cele mai potrivite decizii legate de decor. Calea spre căminul tău se-arată luminoasă la Royal Town, în farmecul razelor din Copou.

Call Now Button