Top
Image Alt

Apartamentul tău în 2020. Culoarea anului şi noile tendinţe în design interior

O nouă decadă, o nouă locuinţă, o nouă viziune asupra designului interior. E anul 2020 cel care le aduce pe toate şi ne provoacă să privim înainte. Poate de-aceea, din punct de vedere cromatic, nuanţa cerului la amurg guvernează în acest an alegerile referitoate la decor.

Elegant, atemporal şi uşor de integrat în amenajarea locuinţei, Classic Blue este tonul de albastru ales de PANTONE în acest an. Probabil nu e altul care să fi putut inspira mai bine încrederea şi stabilitatea pe care ne dorim cu toţii să le simţim acasă. Iar pe lângă emoţiile pe care le transmite, culoarea anului 2020 ştie să se împace şi cu noile tendinţe în materie de design.

Maximalismul

Nimic nu e întâmplător – cu atât mai puţin faptul că nuanţa Classic Blue se integrează numai bine în tendinţa către maximalism pe care specialiştii o anticipă. După perioada minimalismului, a amenajărilor simple, a venit vremea culorilor puternice şi a libertăţii vizuale să ne înconjoare. Anul 2020 pare să fie cel care dă la o parte limitele şi invită la joacă texturile, pattern-urile şi mobilierul extravagant. Aşadar, pregăteşte-te să faci loc tonurilor saturate în schimbul celor neutre. A sosit momentul să facă un pas în spate designul calm, conservator.

Sustenabilitatea

Ce se întâmplă, totuşi, cu materialele sustenabile? Veşti bune: îşi păstrează locul lor. Stilul de viaţă ecologic e puternic încurajat în ultima perioadă şi e aplaudat în continuare şi în designul interior. E chiar indicat să te conectezi la natură prin materiale precum lemnul, pânza sau ratanul. Elementele naturale conferă apartamentului tău o căldură aparte. Le poţi integra fără probleme şi într-un decor modern – sustenabilitatea nu înseamnă un stil de amenajare monoton.

Individualitatea

Implicaţiile ecologice ale obiectelor pe care le alegem în decorarea locuinţei ajung să ne definească mai uşor pe noi. Aşa se face că indivitualitatea poate fi şi ea înscrisă în tendinţele pe care anul 2020 le aduce: suntem mai atenţi la provenienţa elementelor din casele noastre şi, prin urmare, stilul personal va fi mai evidenţiat.

Poate că aceasta rămâne trăsătura specifică noii decade: ne invită să ne întrebăm mai des dacă ceea ce ne înconjoară ne reflectă principiile şi felul nostru de a fi. Tendinţele în design ne pot fi îndrumătoare, însă alegerea ne aparţine întotdeauna. Tu însuţi eşti cel mai potrivit designer pentru stilul tău de viaţă  după care se ghidează şi apartamentul tău.

Call Now Button