Top
Image Alt

Camera bebeluşului. De ce ai nevoie în cea mai inocentă cameră din casa ta?

Un copil e o bucurie. Iar faptul că te pregăteşti de venirea lui pe lume se va vedea şi în locuinţa ta. Probabil te-ai gândit deja la camera pe care i-o vei pregăti, astfel încât să fie totul gata atunci când îi vei spune “bun venit acasa!“. Dacă eşti la prima experienţă de acest fel, e firesc să ai multe necunoscute. Sosirea unui bebeluş în viaţa ta aduce multe provocări, dintre care unele cu adevărat neprevăzute. Amenajarea potrivită a camerei destinate lui poate, însă, rezolva multe dintre ele. Mai jos, ţi-am pregătit câteva sfaturi referitoate la cele mai importante elemente care ar trebui să se regăsească în cea mai inocentă cameră din casa ta.

Pătuţul

Poate cel mai emblematic obiect care marchează sosirea unui bebeluş în casa ta este pătuţul. Probabil ai prevăzut toată viaţa momentul în care îţi vei aşeza cu blândeţe copilul în el. În privinţa designului, opţiunile sunt vaste, astfel că dacă ştii deja ce îţi doreşti ai toate şansele să găseşti modelul perfect, exact după viziunea ta. Dincolo de aparenţe, însă, ar fi indicat să te orientezi spre un model practic. Deşi pare a fi o piesă temporară, poţi transforma pătuţul în primul pat al copilului atunci când va mai creşte. Timpul trece mai repede decât îţi închipui, aşa că mici trucuri de acest fel te ajută să foloseşti pe o perioadă mai lungă de timp obiectele de mobilier pe care le alegi în primă etapă pentru această nouă cameră din casa ta.

Masa de înfăşat

Inevitabil, scutecele sunt şi ele parte din poveste odată cu noul venit din familia ta. Poţi opta pentru o masă de înfăşat de sine stătătoare sau pentru o masă ataşată desupra unei comode. În cazul în care nu dispui de mult spaţiu în încăpere, prima variantă ar putea fi mai potrivită. În schimb, cea de a doua poate fi extrem de utilă pentru depozitare şi o poţi transforma într-un dulăpior după ce micuţul creşte şi nu va mai fi nevoie de ea.

Fotoliul pentru alăptat

Un loc confortabil va fi tot ce îţi vei dori în nopţile agitate care, uneori, vor părea fără sfârşit. Iar în asemenea momente, locul în care îţi vei strânge la piept puiul va fi fotoliul pentru alăptat. Prin urmare, alegerea lui e importantă. Poţi opta pentru un fotoliu cu suport pentru picioare inclus sau, dacă crezi că legănatul se împacă bine cu somnul, poţi alege un balansoar. Indiferent de variantă, nu uita de aspectul practic. Asigură-te că nu are o culoare pretenţioasă şi – mai trebuie s-o spunem? – materialul să fie uşor de curăţat.

Spaţiul de depozitare

Paradoxal, oamenii mici au nevoie de cele mai multe lucruri. Hăinuţe, scutece, jucării, şerveţele – toate trebuie să îşi găsească locul undeva. Pentru a evita monotonia dulapurilor şi a sertarelor care nu se mai termină, poţi diversifica aspectul camerei folosind, în schimb, coşuri de ratan şi săculeţi din pânză. Regula de aur, însă, în privinţa organizării obiectelor în camera bebeluşului este alta: încearcă, pe cât posibil, ca cele mai importante obiecte de care ai nevoie să se afle în apropierea mesei de înfăşat.

Cu toate schimbările pe care un nou-născut le aduce în familie, pregătirea camerei din timp te va scuti de o grijă în plus. Adaptarea în noua formulă e pe cât de solicitantă, pe atât de preţioasă. Timpul trece cu repeziciune. Ia sfaturile aproape şi pregăteşte-te pentru cea mai frumoasă etapă din viaţa ta.

Call Now Button