Top
Image Alt

Cinci sfaturi pentru un apartament mai spaţios

Nu e important ceea ce ai, cât felul în care îţi foloseşti resursele. E valabil în viaţă, dar e valabil şi în amenajare. Acelaşi spaţiu poate căpăta diferite forme, iar eficienţa în decor ţine de alegerile potrivite. Ce-i drept, sunt şi câteva secrete care te ajută. Ţi-am pregătit mai jos 5 dintre ele, prin care poţi fructifica la maximum spaţiul din apartamentul tău.

  1. Mobilierul modular

Colţarul care poate fi descompus in fotolii, canapeaua care devine pat pentru oaspeţi sau cubul care poate lua rolul de măsuţă pentru cafea fac minuni într-un spaţiu limitat. În acest fel poţi comprima în câteva piese tot confortul de care ai nevoie în apartamentul tău.

  1. Oglinzile

Oglinzile sunt, poate, unul dintre cele mai vechi trucuri care induc iluzia unui spaţiu amplificat. Le poţi aşeza pe un perete sau poţi alege un mobilier care să le includă. Cu cât sunt mai generoase în dimensiuni, cu atât oglinzile vor avea mai mare impact.

  1. Depozitarea

Într-o casă sunt o mulţime de lucruri necesare. Toată lumea le are, însă e important unde alegi să le depozitezi. Vei salva mult spaţiu daca le aşezi în dulapuri ascunse în perete. Dacă nu ai această posibilitate, alege piese de mobilier croite special după dimensiunile de care ai nevoie – în acest fel ai ocazia să valorifici fiecare loc liber, oricât de limitat ar fi el.

  1. Mobilierul de dimensiuni mari

Avem o veste care s-ar putea să te surprindă: mobilierul de dimensiuni mari face ca încăperea să pară mai spaţioasă decât este de fapt. Un pat mare în dormitor nu va încărca spaţiul la fel de mult precum ar face-o un pat mic înconjurat de alte piese. Chiar dacă par să ocupe mai mult loc, obiectele mari din cameră distrag, de fapt, atenţia de la dimensiunile reduse ale spaţiului.

  1. Simplificarea

Ştim cum e acasă – ai nevoie de atât de multe lucruri, încât ţi-e greu să îţi închipui la care ai putea renunţa. Dacă analizezi, însă, cu atenţie, vei realiza că sunt totuşi obiecte care nu îţi mai sunt de folos. Lucrurile pe care nu le-ai mai utilizat de mult şi care ocupă spaţiul inutil merită să fie înlocuite. Schimbarea face întotdeauna bine, aşa că îndrăzneşte fără reţineri să aduci un aer proaspăt în apartamentul tău.

O casă nouă înseamnă noi începuturi, aşa că micile secrete care îţi eficientizează spaţiul nu ar fi putut ajunge la tine într-un moment mai potrivit. La Royal Town, credem în valoarea lucrurilor simple, iar o locuinţă atent decorată e primul pas spre un cămin cu griji puţine şi cu un trai mai liniştit.

Call Now Button