Top
Image Alt

Simplitatea începe acasă. Soluţii pentru organizarea apartamentului tău

Îţi trebuie puţin ca să fii fericit. Dacă aşa stau lucrurile în viaţă, regulile jocului se aplică şi în organizarea apartamentului tău. Obiceiurile ni le formăm, în primul rând, acasă. Acolo prind rădăcini comportamentele care ne caracterizează, modul în care ne rânduim viaţa şi, în general, felul de a fi. De-aceea, tot locuinţa noastră e punct de plecare atunci când dorim să ne şlefuim deprinderile. Marile transformări încep, uneori, prin cele mai mici schimbări.

Cum te ajută organizarea apartamentului?

Nu avem nevoie de multe ca să ne fie bine. Aşadar, de ce am încărca inutil spaţiul pe care îl locuim? Cu cât mai puţin, cu atât mai bine, e regula pe care am recomanda-o în privinţa deciziilor legate de decor.

Importanţa organizării spaţiului este motivată şi de studii. Dezordinea înseamnă stres şi oboseală care se reflectă în obiceiurile alimentare şi în relaţia cu apropiaţii tăi. Atunci când au avut de ales între un măr şi o ciocolată, participanţii unui experiment care au lucrat 10 minute într-un spaţiu curat, organizat, s-au orientat în procent dublu către măr. În schimb, cei mai mulţi dintre cei care au lucrat în dezordine au ales ciocolata care să le compenseze neplăcerea. La ce rezultat ar duce mecanismul, dacă ar fi aplicat în cazul tău?

Lucrurile pot fi şi simple

E de ajuns să ai un moment de determinare pentru a începe să îţi simplifici locuinţa. Poţi începe cu o privire de ansamblu care să-ţi clarifice, în primul rând, că sunt multe lucruri de care nici nu ai nevoie. Chiar şi după ce renunţi la ele, multe obiecte vor părea că îţi umplu în continuare spaţiul. Încearcă, pe cât posibil, să nu aşezi multe dintre ele la vedere. Organizează-le în sertare, în coşuri, dar cât mai puţin pe rafturi. Vei observa, deja, cum se eliberează spaţiul. Când camera nu e încărcată, fiecare obiect îşi va găsi locul mai uşor.

Mobila care te ajută

Un dressing închis sau unul fără uşi? Te-am sfătui să te orientezi spre primul, dacă îţi doreşti un spaţiu organizat, minimalist. Când sunt încărcate cu fel şi fel de lucruri, rafturile tind să devină spaţiul perfect pentru dezordine. În schimb, când stivele cu haine sunt mascate de uşile glisante, vei rezista obiceiului de a aşeza şi alte lucruri lângă ele. Zona va fi clar delimitată, iar aglomeraţia vizuală nu va mai exista.

Foloseşte spaţiul eficient

E greu să-ţi găseşti inspiraţia într-o încăpere plină. E mai probabil ca ea să se ascundă într-o cameră luminoasă, care să inducă ideea de spaţiu. Când dimensiunile locuinţei nu sunt tocmai generoase, apelează la trucuri care îţi pot fi de folos. Dacă ai posibilitatea, foloseşte rafturile încadrate în perete, în schimbul celor care ies în exterior. Pune, apoi, accentul pe culorile pale, deschise atunci când vine vorba de decor.

Renunţă, simplifică, aeriseşte spaţiul. Găseşte-ţi inspiraţia în apartamentul potrivit din ansamblul Royal Town. Adevărata stare de bine creşte în simplitate. Organizează-ţi locuinţa calculat şi practic, pentru că la fel va fi şi traiul tău în ea.

Call Now Button