Top
Image Alt

În aşteptarea bebeluşului. Cum pregăteşti camera copilului?

Puţine schimbări sunt mai semnificative în viaţa unei proaspete familii precum aşteptarea unui bebeluş. Un copil aduce cu el modificări de ritm, de priorităţi şi – în cele din urmă – de amenajare a spaţiului destinat lui în apartamentul în care locuieşti. Dacă te pregăteşti să devii părinte, eşti, probabil, implicat deja în pregătirea camerei destinate nou-născutului. Pe cât de plină de entuziasm este o asemenea etapă, pe atât de multe sunt aspectele pe care trebuie să le ai în vedere. Prioritatea rămâne, însă, latura practică a amenajării. O cameră bine gândită este cea care răspunde prompt nevoilor şi care îţi permite să te simţi confortabil în ea.

Utilitatea

Primele luni din viaţa bebeluşului sunt presărate cu multe noutăţi şi provocări. Din acest motiv, e deosebit de important să faci alegerile potrivite în privinţa amenajării, astfel încât să ai totul la îndemână în camera copilului. Un pătuţ practic, un fotoliu pentru alăptat şi o masă pentru înfăşat sunt primele noastre recomandări cărora te sfătuim să le acorzi atenţie. Draperiile care să poată menţine întunericul în cameră la ora somnului sunt şi ele o investiţie necesară. Un alt aspect pe care merită să îl iei în calcul este acoperirea podelei – dacă în primele luni preferi un parchet simplu, s-ar putea să fie utilă acoperirea lui cu un covor atunci când micuţul tău va începe să meargă şi – inevitabil – să cadă.

Nu uita să priveşti totul în perspectivă – în scurt timp copilul va creşte şi nu va mai fi un bebeluş. De aceea, poate că ar fi potrivit să te orientezi spre obiecte care se pot ajusta conform vârstei lui. De exemplu, poţi alege un pătuţ pe care să îl poţi transforma în pat atunci când va fi nevoie sau un fotoliu de alăptat mai generos, pentru atunci când puiul pe care îl vei ţine în braţe nu va mai fi la fel de mic.

Stilul amenajării

Camera copilului nu înseamnă, însă, numai griji şi planuri bine calculate. Dincolo de utilitate, se ascunde şi multă imaginaţie în entuziasmul de a pregăti camera unui bebeluş. Dacă nu ai făcut-o déjà, este indicat, ca punct de pornire, să alegi o temă a amenajării – de la animăluţe, până la zbor sau galaxie, ideile sunt nemărginite. Pornind de la aceasta, poţi alege apoi stilul amenajării – ţi-ai dori o cameră cu mobilier alb şi culori naturale, în stil nordic, sau mai degrabă ceva inovativ şi plin de culoare?

Paleta de nuanţe este, apoi, următorul pas în conturarea stilului vizual. Nu mai este o noutate faptul că vechiul standard roz-albastru a fost înlocuit cu multe alte opţiuni de culoare. Deşi este un spaţiu vesel şi naiv, camera copilului nu înseamnă, însă, că trebuie să fie un spaţiu al nuanţelor puternic saturate. Dimpotrivă, calmul, liniştea şi starea de bine a bebeluşului sunt susţinute, mai degrabă, de culori blânde şi prietenoase. Poţi îndrăzni să personalizezi tu însuţi pereţii şi tavanul sau poţi opta pentru un tapet cu ilustraţii pe care, atunci când va fi nevoie, îl vei putea înlocui cu altceva.

Eşti pregătit de aventura care e pe cale să înceapă? Amenajarea camerei copilului este doar startul acestei călătorii de neegalat. Iar noi, la Royal Town, ţi-am pregătit apartamentul cu grijă pentru nevoile întregii tale familii. Plimbările în Copou, locul de joacă integrat în complex şi zona verde care te înconjoară promit o copilărie liberă şi fericită pentru micuţul tău mult aşteptat.

Call Now Button