Top
Image Alt

Cum să amenajezi camera copilului?

O casă amenajată așa cum îți dorești e, într-adevăr, o realizare însemnată. Dar, la fel ca orice împlinire, uneori e anevoios drumul ce duce la ea. Din această călătorie lungă a decorării locuinței, anumite porțiuni sunt cu precădere mai solicitante. Dacă ar fi să ne-ntrebați, am spune că în cap de listă stă camera copilului. Pe cât e de jovială, pe atât sunt de multe provocările pe care părinții le au de gestionat.

Un copil nu se dezvoltă doar prin îndrumări și sfaturi, ci și susținut de atmosfera de acasă, prin ceea ce spațiul în care crește are de oferit. Tocmai de aceea, camera sa trebuie conturată cu grijă, pentru a-i veni în întâmpinare. Cu puțin ajutor, ideile devin mai mult decât simple planuri. Pentru a-ți fi mai ușor să le pui în aplicare, ți-am pregătit câteva sfaturi care îți vor îndruma copilul spre un spațiu echilibrat și potrivit.

Nuanțe

Când își închipuie camera copilului, cei mai mulți părinți au în gând o încăpere plină de culori. Deși e și aceasta o cale de exprimare e energiei, nu e obligatoriu ca nuanțele puternice să domine încăperea celui mic. Soluțiile moderne de amenajare propun, mai degrabă, tonuri neutre. Specialiștii încurajează tot mai mult tranziția spre natural și luminos.

Poate ai observat deja că, în ultima perioadă, se renunță tot mai mult chiar și la jucăriile de plastic, în schimbul celor din gumă, material textil sau lemn. Designul interior înaintează și el pe aceeași linie. Se dau la o parte tot mai mult elementele artificiale, ca să nu mai vorbim de dispariția supremației albastru-roz.

Un spațiu funcțional

Când ceea ce se află în jurul lor le întărește evoluția, e cu atât mai ușor ca cei mici să devină, nu doar în sens propriu, oameni mari. Prin urmare, camera copilului nu trebuie să fie doar un loc atractiv din punct de vedere estetic, ci să fie și un spațiu funcțional. Un birou minimalist care să îi ofere îndeajuns de multă mobilitate copilului poate fi, în același timp, și atractiv. Alături, poți aloca spațiu cărților, printr-un raft la îndemână, la care cel mic să poată avea acces rapid.
Învățatul și lectura nu trebuie, însă, să fie percepute ca activități izolate. Tocmai de-aceea, această zonă trebuie amenajată prietenos, cât mai plăcut. Poți destina chiar un spațiu special pentru răsfoitul de carte, sub forma unei băncuțe călduroase, cu jucării și perne, așezate lângă geam.

Potențialul creativ

Puține lucruri mărețe se fac fără creativitate, motiv pentru care merită, ca părinte, să încurajezi acest aspect. Puteți începe cu lucruri simple, create împreună, precum mici ornamente de hârtie pe care să le folosiți apoi pentru decor. Atunci când le va vedea valorificate în propria cameră, cel mic va prinde drag de munca sa. În plus, e o modalitate modernă de a-i amenaja încăperea, prin idei inovative transpuse în obiecte craft.
Mai mult decât îți pot fi însă de folos aceste sfaturi, ești cel care știe cel mai bine ce nevoi are copilul tău. Împletește ideile practice cu propriile lui dorințe. Așa puteți modela împreună spațiul care, prin soluții de decor bine alese, va fi o pistă de decolare pentru potențialul său.

Call Now Button