Top
Image Alt

Cum sa alegi etajul la care vei locui

Când îţi alegi apartamentul, alegi o parte din stilul tău de viaţă. Fiecare decizie pe care o iei va transforma, mai mult sau mai puţin, experienţele tale de fiecare zi. Alegerea etajului la care vei locui e una dintre acestea. Ce vezi pe fereastră când te trezeşti dimineaţa? Cum te împaci cu liniştea şi cu vecinii? E drept, ţi se pot părea detalii. Însă atunci când eşti informat e mai simplu să eviţi neplăcerile şi să găseşti avantajele pe care le cauţi.

Lumina şi căldura

O locuinţă bine luminată este un magnet pentru bună dispoziţie. Soarele ştie cum să pună în valoarea frumuseţea oricărui spaţiu, iar acesta este un avantaj de care te poţi bucura în special atunci când alegi un apartament situat la un etaj superior. Reversul medaliei, însă, este căldura. Temperaturile ridicate pe timp de vară s-ar putea să nu fie la fel de plăcute în după-amiezile toride. În schimb, verile răcoroase sunt mai uşor de experimentat la parter. Acelaşi avantaj poate deveni însă disconfort şi aici, pe timp de iarnă, atunci când pământul rece se face resimţit, iar căldura tinde să se ridice spre etajele superioare.

Într-o asemenea situaţie, cum ar fi să poţi alege, totuşi, doar avantajele? Ei bine, poţi. Într-un complex rezidenţial modern, precum Royal Town, beneficiezi de o bună izolare termică care elimină disconfortul şi asigură o temperatură plăcută oriunde te-ai afla. În plus, pe timp de iarnă, încălzirea în pardoseală înlătură posibilele temeri legate de frig ale celor care locuiesc la parter.

Liniştea

Apropierea faţă de exteriorul locuinţei este întotdeauna mai pregnantă la parter. Probabil că vei auzi mai mult zgomot atunci când vei deschide fereastra, pentru că vei fi foarte aproape de trecători. Pe de altă parte, un apartament situat la parter înseamnă mai multă libertate. Faptul că nu trebuie să ţii seama de vecinii care locuiesc dedesubt îţi permite să te mişti în voie, fără prea multe constrângeri. Copiii se pot juca şi alerga liberi, poţi face sport fără griji, lucru de care nu pot beneficia cei care locuiesc la etaj.

Pe de altă parte, apartamentele situate la ultimul nivel se bucură de linişte pentru că nu au vecini deasupra lor. Avantajul vine împreună şi cu o privelişte plăcută, de care cei situaţi la baza blocului nu au parte. Împrejurimile, însă, cântăresc mult în această privinţă. O zonă atent amenajată poate oferi o privelişte plăcută şi celor care nu locuiesc la înălţime.

Ce e mai bine pentru tine?

Alegerea etajului potrivit pentru apartamentul tău este, întâi de toate, o alegere personală. Ca proprietar, eşti persoana care ştie să cântărească cel mai bine priorităţile, astfel încât să beneficiezi de ceea ce contează pentru tine şi cei dragi ai tăi.

La Royal Town, ne-am asigurat că apartamentele sunt ferite de disconfort indiferent de etajul la care se află. Lifturile moderne îţi asigură mobilitatea fără probleme, iar izolarea termică şi fonică elimină o mare parte din ceea ce ar putea deveni deranjant. Prin urmare, alege liber, fără să te temi de constrângeri. Începe o viaţă liniştită şi plăcută, la Royal Town, în apartamentul tău.

Call Now Button