Top
Image Alt

Culorile neutre şi influenţa lor în apartamentul tău

De cele mai multe ori, starea de spirit pe care o avem nu ne aparţine. Împrumutăm puţin din toate: din persoanele care ne înconjoară, din situaţiile prin care trecem şi, da, chiar şi din spaţiul în care ne aflăm. Mai mult decât oricând, simţim acum importanţa locuinţei în care ne găseşte această perioadă a izolării. Poate din toate detaliile care compun decorul casei noastre, culorile amenajării se află în capul listei atunci când vorbim de impactul pe care îl au asupra stării noastre. Nuanţele neutre sunt printre cele mai potrivite variante pe care putem să mizăm.

De ce culorile neutre? Din o varietate de motive – de la influenţa lor psihologică, până la uşurinţa cu care orice spaţiu ne permite să le integrăm. Calmul, liniştea, relaxarea sunt ceea ce ne dorim să simţim, în orice încăpere, când ne aflăm acasă. Stimulii vizuali puternici ne solicită şi ne epuizează. Prin urmare, moderaţia este cheia atunci când vorbim despre culorile stridente, dar fără ca monotonia să ia locul lor.

Dincolo de banalitate

Nuanţele neutre pot îmbrăca locuinţa în cele mai inspirate moduri. Dacă te temi de banalitate, poţi integra texturi naturale în amenajare, chiar dacă menţii aspectul monocrom. Materiale precum piatra şi lemnul aduc personalitate în încăpere, dar păstrează tonul molcom pe care îl căutăm. Contrastul vizual poate fi creat şi astfel, nu doar prin culoare. Podeaua, şemineul sau mobilierul pot fi elementele cu personalitate din decor.

Dintre toate opţiunile de nuanţe neutre pe care le ai la dispoziţie, albul ar putea avea cel mai mare impact asupra psihicului tău. Minimalismul şi lumina limpezesc nu doar camera, dar şi mintea. Senzaţia unui cămin senin, curat, proaspăt se extinde dincolo de spaţiul fizic. În plus, şi camera va părea mai mare – toate sunt, deci, în avantajul tău.

Simplitatea e cheia întotdeauna. Prin urmare, te îndemnăm să urmezi aceeaşi cale şi în privinţa locuinţei tale. În ansamblul Royal Town, finisajele apartamentelor îţi vor fi, deja, un bun punct de pornire. Naturaleţea e cel mai bun imbold către starea de bine – invit-o în căminul tău.

Call Now Button