Top
Image Alt

Biroul de acasă – 5 lucruri necesare pentru ca munca să-ți fie bucurie

Când faci ceea ce îți place, munca e o bucurie. În plus, am spune noi, locul în care îți desfășori activitatea cântărește la fel de mult ca jobul pe care îl iubești. Ideile bune și productivitatea au nevoie de un spațiu prielnic în care să crească. Dacă ești angajat, poate nu poți controla prea mult modul în care arată spațiul tău de lucru. În schimb, biroul de acasă poate fi conturat exact după placul tău.

Gata să transformi lucrul într-o plăcere? Știm 5 lucruri de care ai nevoie pentru a-ți amenaja spațiul de lucru așa cum simți. E deja demonstrat faptul că cel mai productiv mediu de lucru e acasă. Prin urmare, pregătește-ți biroul începând de aici:

  1. Spațiul la fereastră

Creativitatea sclipește mai ușor într-o lumină bună. Poate primul lucru pe care trebuie să îl iei în calcul e locul în care îți vei poziționa biroul. Spațiul din apropierea ferestrei este, în acest caz, indiciul cheie. În plus, când deschizi fereastra, apartamentul tău din Royal Town știe să te răsplătească – cu liniște, miros de tei și o priveliște care să îți amintească ce bine e să lucrezi din cel mai plăcut loc, acasă.

  1. Piesele de mobilier

Poate fi modern, clasic, minimalist sau dinamic. Piese de mobilier sunt ingredientele principale care vor ghida stilul biroului tău. Dincolo de alegerea unor obiecte care să fie pe placul ochilor, pune accentul pe utilitate. Asigură-te că scaunul e suficient de confortabil încât să îți asigure o poziție corectă pentru o perioadă îndelungată, iar biroul, îndeajuns de spațios pentru ceea ce presupune jobul tău.

  1. Rafturile

Situația întâlnită în camerele de locuit se aplică și în cazul spațiului de lucru – parcă niciodată nu ai destul de mult loc. O soluție la această problemă e alegerea rafturilor suspendate pe care poți așeza obiectele necesare muncii tale.  Fie că sunt liniare, tip casetă sau neregulate, te vor ajuta să fii mai organizat și să te orientezi mai ușor în spațiul tău.

  1. Accesoriile

Să îmbini utilul cu plăcutul e o regulă deja consacrată. Un mesaj pozitiv așezat deasupra biroului e, uneori, tot ce îți trebuie pentru ca dimineața să îți fie puțin mai bună. Tu știi cel mai bine ceea ce îți aduce bucurie – ascultă-ți intuiția și decorează-ți spațiul de lucru cu accesorii care te inspiră. Alege-ți cana de cafea care îți place, ține fotografia celor dragi aproape și – gata! – buna dispoziție și-a ocupat și ea locul la birou.

  1. Lampa

Știm că nu ai vrea să te prindă noaptea lucrând, dar în perioada iernii, când zilele sunt scurte, o lampă poate compensa lumina soarelui. Nu e doar un lucru de care vei avea nevoie, poate fi și un obiect decorativ care să te încânte. Alege-o în funcție de tipul de lumină, de activitatea pe care o desfășori, și de spațiul în care o integrezi.

Acum că ai parcurs lista lucrurilor necesare, rămâne doar să îți imaginezi cum va locul tău de muncă de acasă. Nu ai nevoie de multe pentru a-ți crea un spațiu de lucru spre care să te îndrepți cu bucurie. Uneori, e de ajuns să îi permiți entuziasmului să ia forma biroului tău.

Call Now Button