Top
Image Alt

7 tendințe importante pentru designul casei tale

Atunci când ți-e ușor să iei decizii, probabil nu e vorba despre casa ta. Spațiul pe care-l întâlnești în fiecare zi trebuie gândit cu grijă – în funcție de ceea ce îți place, de stilul tău de viață, croit exact după dorința ta. Dar, uneori, e simplu să te pierzi în labirintul de soluții. Când acest lucru se întâmplă, trage cu ochiul la tendințele în materie de amenajări. Cu gândul la apartamentul tău din Royal Town, ne-am propus să îți recomandăm 7 dintre ele. Iată ce te-ar sfătui să alegi în acest an specialiștii în design interior:

  1. Texturi și nuanțe pământii

Adevăratul răspuns se găsește întotdeauna în natură. Poate tocmai de aceea tonurile pământii sunt o cale recomandată și, în plus, ușor de adaptat. Nuanțe precum gri sau bej ne întorc spre simplitate și creează o atmosferă primitoare. Același efect îl au și texturile care imită piatra, recomandate pentru un decor plăcut, calmant.

  1. Perdele lungi, diafane

Probabil că lumina e unul dintre cei mai așteptați oaspeți într-o casă. Perdelele care permit trecerea ei sunt, prin urmare, o idee de urmat. Spre deosebire de cele scurte, eleganța se obține mai ușor atunci când ele continuă până în pământ. Alegerea culorii îți aparține, însă ține cont de faptul că nuanța luminii din încăpere va fi influențată de ea.

  1. Lemnul

Un cămin primitor va fi mereu prieten cu lemnul, iar modul în care poate fi integrat în amenajare e extrem de variat. De la mobilier, până la parchet și detalii aplicate pe perete, efectul pe care îl creează poate conduce la un decor simplu sau, dimpotrivă, la unul modern și sofisticat.

  1. Detalii metalice

Mici elemente din amenajare pot orienta întreaga încăpere spre un stil aparte – da, obiectele metalice știu cum să transforme banalitatea într-un decor ușor de remarcat. Poți crea acest efect prin alegerea lustrei sau a obiectelor decorative. Detaliile, într-adevăr, contează, așa că dacă alegi cu grijă măsuța din living, s-ar putea să te surprindă efectul vizual creat.

  1. Plantele

Știm că la Royal Town natura din împrejurimi îți e mereu aproape. Totuși, plantele din interiorul locuinței nu sunt nici ele de refuzat. Dincolo de faptul că alegerea lor e o practică sănătoasă, îți înviorează cu adevărat decorul. În plus, vezi punctul 1 – îți povesteam despre întoarcerea la simplitate. Mica floare de pe noptieră ți-ar spune că efectul se aplică și în acest caz.

  1. Pattern-urile înflorate

Dacă plantele de interior sunt o idee bună, de ce n-ar fi și pattern-urile înflorate? Alese cu grijă și bine adaptate spațiului, micile artificii de acest fel sunt ceea ce e nevoie pentru un decor grațios și rafinat. În funcție de culorile acestora, personalitatea încăperii poate să difere. Pot deveni elementul cheie într-o amenajare dinamică sau pot fi integrate subtil într-un stil simplu, curat.

  1. Covorul în nuanțe vii

Pata de culoare de care ai nevoie în amenajarea dormitorului poate fi cea de pe pardoseală. Nu te teme să optezi pentru tonurile puternice și jocurile de forme – înainte de a părea mult prea curajoase sunt, de fapt, un ingredient de care o cameră armonioasă ar putea a avea nevoie. Cele cu pattern-uri geometrice sunt, de asemenea, o opțiune pe care o poți lua în considerare. Decide tu care este dimensiunea potrivită, în funcție de mobilier și de modul în care s-ar integra în decor.

Te încurajăm ca din această listă de sugestii să le culegi pe cele care te inspiră. Nu există reguli general valabile care să te conducă spre decorul ideal din casa ta. Păstrează sfaturile specialiștilor aproape, dar adaptează-le la viziunea ta despre „acasă”. Croiește-ți visul așa cum ți-l închipui, în apartamentul tău, la Royal Town.

Call Now Button