Top
Image Alt

5 idei de decorare a băilor

Relaxat, liniştit, tu însuţi – cele dintâi certitudini când vine vorba de felul în care te simţi acasă. Când vuietul din jur te copleşteşte, un duş fierbinte e de ajuns ca să îţi recapeţi echilibrul. Poate de-aceea baia rămâne una dintre încăperile cele mai potrivite pentru momentele cu adevărat tihnite. Grija faţă de tine începe cu grija faţă de corpul tău.

Ştim că în apartamentul tău fiecare detaliu capătă semnificaţie, motiv pentru care felul în care îţi decorezi baia trasează felul în care te vei simţi în ea. Pentru că tu eşti cel care te cunoşti cel mai bine, noi venim doar cu propunerile. Ţi-am pregătit 5 căi prin care acest spaţiu se poate transforma într-o reală inspiraţie. S-ar putea ca ideile propuse să funcţioneze şi în cazul tău:

  1. Nuanţe neutre

Nuanţele neutre sunt, de obicei, cele care încurajează destinerea. Dacă îţi doreşti ca baia să transmită calm, e recomandat să optezi pentru tonuri liniştitoare în schimbul culorilor stridente. Din acest punct de vedere, cel mai mare impact îl va avea nuanţa pardoselii şi a pereţilor. Creează combinaţii armonioase între tonurile pe care le alegi, astfel încât oaza de linişte din baie să fie mai mult decât o metaforă.

  1. Stilul rustic

Poate că nimic nu ne trimite gândul spre o viaţă paşnică mai mult decât vremurile simple de demult. Nu te poţi întoarce în timp, dar poţi aduce în prezent elemente din stilul rustic. Un mobilier din lemn nefinisat, o chiuvetă vintage sau o gresie care imită cărămida sunt elemente care, adaptate la baia ta, pot fi o poartă spre bucuria ascunsă în simplitate.

  1. Organizare estetică

Într-un spaţiu redus precum e baia, lucrurile par întotdeauna prea multe. Poţi, însă, să transformi aglomeraţia de obiecte în oportunitatea de a găsi soluţii estetice de depozitare. Rafturile suspendate aşezate deasupra toaletei, utilizarea spaţiului de sub chiuvetă sunt două dintre cele mai practice opţiuni de acest fel. Pe lângă acestea, poţi aşeza lucruri în coşuri rustice, iar cosmeticele se pot integra armonios în decor dacă le aşezi în noi recipiente care îţi sunt pe plac.

  1. Oglindă generoasă

Baia e locul în care te întâlneşti cu tine însuţi şi prin intermediul oglinzii. Dacă dimensiunile încăperii sunt limitate, ar putea fi o idee bună să alegi o oglindă mare care să amplifice spaţiul. În plus, acestea aduc decorului un aer modern şi pot fi încadrate în rame care să completeze stilul amenajării.

  1. Pattern-uri

O baie simplă nu înseamnă o baie banală. Monotonia decorului poate fi întreruptă printr-un pattern jucăuş. Poate fi purtat de perdeaua ferestrei, de o anumită porţiune a faianţei sau de un covor în stil oriental. Moderaţia e întotdeauna cheia. Te îndemnăm să te întorci întâi la punctul 1, pentru ca apoi pattern-ul să devină punctul dinamic necesar în spaţiul decorat.

Dacă propunerile noastre ţi-au stârnit interesul, le poţi îmbogăţi şi mai mult îmbinându-le cu propriile tale idei şi preferinţe. Ascultă-ţi intuiţia, iar spaţiul pe care îl decorezi se va croi întocmai după tine. Ce-i mai plăcut decât, după o zi plină, să ştii că relaxarea te aşteaptă-n baia ta?

Call Now Button